januari 2021
details
details
Cursus voor inwoners van Harlingen.
tijd
(Vrijdag) 7:30 pm
locatie
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
organisatie
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
tijd
(Dinsdag) 1:15 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
tijd
(Vrijdag) 1:15 pm - 2:15 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
tijd
(Dinsdag) 3:00 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
tijd
(Vrijdag) 1:15 pm - 2:15 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
details
details
Cursus voor inwoners van Harlingen.
tijd
(Maandag) 7:30 pm
locatie
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
organisatie
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
tijd
(Dinsdag) 3:00 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
details
Workshop voor de Vertelacademie. Verhalen verbinden. Zelfs als je publiek jouw taal niet kent kun je als verteller het verschil overbruggen. Zo dat men je toch begrijpt. Met je basisvaardigheden als [...]
meer
details
Workshop voor de Vertelacademie.
Verhalen verbinden. Zelfs als je publiek jouw taal niet kent kun je als verteller het verschil overbruggen. Zo dat men je toch begrijpt. Met je basisvaardigheden als verteller kom je al een heel eind. Daarnaast zijn er verschillende andere technieken. Deze helpen je om het laatste stuk te overbruggen.
In deze workshop leer je die kennen en leer je ze toepassen in je eigen verhalen. Daarmee heb je gelijk het gereedschap in handen om anderen te helpen hun verhaal te vertellen in hun eigen taal, op zo’n manier dat anderen het toch begrijpen.
Meertalig vertellen kan in allerlei situaties toegepast worden. In klassen met kinderen die verschillende talen spreken. Bij ouderen die alleen hun moedertaal echt goed begrijpen. Om mensen uit verschillende culturen via hun eigen verhalen met elkaar in contact te brengen. In meertalige landen of regio’s, zoals België of Friesland. Om een dialect voor het voetlicht te brengen. Als verteller op meertalige festivals.
Meertalig vertellen is makkelijker dan je misschien denkt. Je hoeft andere talen niet perfect te beheersen om ze kunnen gebruiken voor je anderstalige publiek. Met een paar woorden kun je al een heel eind komen als het er om gaat elkaar te verstaan. En je publiek zal je heel dankbaar zijn voor de hand die je ze al vertellend reikt.
tijd
(Zatgerdag) 10:00 am
locatie
Vertelacademie
Biltstraat 166 Utrecht
organisatie
Vertelacademie https://www.vertelacademie.nl/cursusaanbod/na-de-basiscursus/vertellen-met-en-voor-anderstaligen
details
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één [...]
meer
details
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
tijd
(Zondag) 5:30 pm
locatie
Theater De Bussel
Torenstraat 10 Oosterhout
organisatie
Theater De Bussel www.theaterdebussel.nl
februari 2021
details
details
Cursus voor inwoners van Harlingen.
tijd
(Maandag) 7:30 pm
locatie
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
organisatie
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
details
details
Cursus voor inwoners van Harlingen.
tijd
(Maandag) 7:30 pm
locatie
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
organisatie
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
tijd
(Dinsdag) 3:00 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
details
details
Cursus voor inwoners van Harlingen.
tijd
(Maandag) 7:30 pm
locatie
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
organisatie
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
details
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één [...]
meer
details
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
tijd
(Woensdag) 7:00 pm
locatie
Nieuwe Nobelaer
Anna van Berchemlaan 2 4872 XE Etten-Leur
organisatie
Nieuwe Nobelaer www.nieuwenobelaer.nl
tijd
(Vrijdag) 1:15 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
maart 2021
details
details
Cursus voor inwoners van Harlingen.
tijd
(Maandag) 7:30 pm
locatie
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
organisatie
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
tijd
(Vrijdag) 1:15 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
details
details
Cursus voor inwoners van Harlingen.
tijd
(Maandag) 7:30 pm
locatie
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
organisatie
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
tijd
(Dinsdag) 3:00 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
details
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één [...]
meer
details
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
tijd
(Zatgerdag) 6:00 pm
locatie
Hotel Tjaarda
Kon. Julianaweg 98, 8453 WH Oranjewoud
organisatie
Posthuis Theater https://www.posthuistheater.nl/home/
details
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis [...]
meer
details
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
tijd
(Zondag) 5:00 pm
locatie
Theater Koningshof
Uiverlaan 20 Maassluis
organisatie
Theater Koningshof www.theaterkoningshof.nl
tijd
(Vrijdag) 1:15 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
details
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis [...]
meer
details
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
tijd
(Zatgerdag) 7:00 pm
locatie
Donckhuys
Hoge Ham 126 Dongen
organisatie
Stichting Donckhuys www.donckhuys.nl
details
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis [...]
meer
details
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
tijd
(Zondag) 5:00 pm
locatie
RABO Theater De Meenthe
Stationsplein 1 Steenwijk
organisatie
RABO Theater De Meenthe www.demeenthe.nl
tijd
(Dinsdag) 3:00 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
tijd
(Dinsdag) 3:00 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
details
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één [...]
meer
details
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
tijd
(Woensdag) 7:00 pm
locatie
De Lawei
Laweiplein 1, Drachten
organisatie
De Lawei www.lawei.nl