april 2021
details
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis [...]
meer
details
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
tijd
(Maandag) 5:00 pm
locatie
De Rijswijkse Schouwburg
Generaal Spoorlaan 10 2283 GM Rijswijk
organisatie
De Rijswijkse Schouwburg www.rijswijkseschouwburg.nl
tijd
(Dinsdag) 3:00 pm - 4:00 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
details
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één [...]
meer
details
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
tijd
(Zondag) 5:30 pm
locatie
Theater De Bussel
Torenstraat 10 Oosterhout
organisatie
Theater De Bussel www.theaterdebussel.nl
mei 2021
details
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis [...]
meer
details
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
tijd
(Zatgerdag) 1:00 pm
locatie
DE KOM
Stadsplein 6 Nieuwegein
organisatie
DE KOM, stadstheater en kunstencentrum www.dekom.nl
details
details
Voorstelling bij een huwelijksjubileum.
tijd
(Zatgerdag) 6:00 pm
details
Niets raakt ons zo als een waargebeurd verhaal. Een paar maanden voor haar overlijden haalde de moeder van verteller Frank Belt de brieven tevoorschijn die zij en haar man in de [...]
meer
details
Niets raakt ons zo als een waargebeurd verhaal.
Een paar maanden voor haar overlijden haalde de moeder van verteller Frank Belt de brieven tevoorschijn die zij en haar man in de eerste maanden van hun relatie aan elkaar schreven. Het is het verrassende relaas van twee mensen die elkaar op een wel heel ongewone manier gevonden hebben. Een echte schat, niet alleen voor hun kinderen, maar voor iedereen die met hun levensverhaal kennis mag maken.
In de voorbereiding van een voorstelling over de intrigerende levens van zijn twee oma’s en zijn moeder wil Frank passages uit die brieven met je delen. Door eruit voor te lezen en erover na te praten.
Volg met Frank de wonderlijke wegen van de liefde aan het begin van de jaren ’60.
Het nagesprek wordt geleid door Tamara Schoppert.
tijd
(Zondag) 2:00 pm
locatie
Theater De Koornbeurs
Noord Noordzijde 2, Franeker
organisatie
Theater De Koornbeurs http://www.theaterdekoornbeurs.nl/
tijd
(Dinsdag) 3:00 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
tijd
(Vrijdag) 3:00 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
juni 2021
tijd
(Vrijdag) 3:00 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
tijd
(Vrijdag) 3:00 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
tijd
(Dinsdag) 3:00 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
details
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één [...]
meer
details
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
tijd
(Zatgerdag) 6:00 pm
locatie
Hotel Tjaarda
Kon. Julianaweg 98, 8453 WH Oranjewoud
organisatie
Posthuis Theater https://www.posthuistheater.nl/home/
tijd
(Vrijdag) 3:00 pm
locatie
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden