Even Voorstellen


Frank Belt is verhalenverteller.

Hij ontdekte de magie en kracht van het vertellen lang geleden tijdens zijn werk in het basisonderwijs. Na een eerste cursus bij Karel Baracs volgde hij opleidingen aan de Vertelacademie in Utrecht, de SAMWD in Lier en bij Shonaleigh Cumbers.

Voorstellingen

Met zijn verteldiners toert Frank met verschillende collega-vertellers en musici sinds 2016 met veel succes langs theaters door het hele land. Na het ‘Dahldiner’ volgden onder andere ‘Couperus Culinair’ en ‘Aan tafel met Charles Dickens’.

Frank werkt in zijn voorstellingen graag samen met musici. Met sopraan Tetsje van der Kooi  en harpiste Janneke van der Lugt trad hij op in ‘Vrouwen van de zee’en ‘Nacht & Dei’. Samen met organist Eeuwe Zijlstra speelt hij al een aantal jaren met succes de kindervoorstelling ‘Polle de Orgeljongen ‘, waarin kinderen kennismaken met het orgel als instrument en erfgoed. Met violist Maurits Boreel is Frank het pad van personal storytelling opgegaan in de voorstelling  ‘Gebroken geheimen’. Daarin staat de geschiedenis van zijn oma’s en moeder centraal.

Verder vertelt hij veel op scholen, voor verenigingen en op festivals in Nederland en Duitsland. Zijn verteltheater maakt deel uit van het cultuuraanbod voor basisscholen in verschillende Friese gemeenten.

Andere activiteiten
Frank wordt geregeld gevraagd voor het geven van workshops vertellen aan kinderen en volwassenen. Binnen het programma ‘Talent op Maat’ van Kunstkade begeleidt Frank jonge talentvolle vertellers.

Frank schrijft ook verhalen in opdracht. Zoals voor de kinderaudiotour van de tentoonstellingsreeks ‘Schatten uit het Rijks’,  waarin het Rijksmuseum samenwerkt met zes regionale musea.

Het inspreken van eigen of andermans verhalen hoort eveneens tot zijn werkzaamheden.

Wat hij ook doet, centraal staat altijd de kracht van de verbeelding. Het loopt als een rode draad door alle activiteiten.

Naast zijn werk als verteller is Frank medewerker van het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker.