Even Voorstellen


Frank Belt ontdekte het verhalen vertellen tijdens zijn werk in het basisonderwijs. Hij volgde daarop opleidingen aan de Vertelacademie in Utrecht en de SAMWD in Lier. In 2012 richtte hij samen met andere Friese vertellers de vertelkring ‘Vertellers van Friesland’ op. Daarnaast is hij lid van het Duitse ‘Netzwerk Erzählen’. Verteltheater Op Verhaal maakt deel uit van het cultuuraanbod voor basisscholen in verschillende Friese gemeenten.

Met de verteldiners ‘Dahldiner’, ‘Couperus Culinair’ en ‘Aan tafel met Charles Dickens’ toert Frank al een paar jaar met veel succes langs theaters door het hele land. Samen met sopraan Tetsje van der Kooi en haar muzikale vrienden trad hij op in ‘Vrouwen van de zee’, ‘Nacht & Dei’ en kerstconcerten. Verder vertelt hij op scholen, voor verenigingen en op festivals in Nederland en Duitsland.

Het vinden en opleiden van jonge vertellers gaat Frank aan het hart. Voor het Centrum voor Talentontwikkeling in Leeuwarden begeleidt hij sinds 2018 jongeren die de vertellers van de toekomst kunnen worden.

Ook sinds 2018 is Frank intensief betrokken bij vertelactiviteiten op Ameland. Met de leden van vertelkring ‘Ameland Vertel!’ is hij één van de drijvende krachten achter het meertalige, internationale vertelfestival ‘Expeditie Ameland – a storytelling adventure’.

Frank maakt graag uitstapjes naar voordrachtskunst. Zo werkte hij in 2022 mee aan het voorleesproject ‘Uitgesteld Geluk’ van Leeuwarden City of Literature.

Naast zijn werk als verteller is Frank medewerker van het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker.