Storytrail Terschelling


Storytrail Terschelling

11aug10:00 amStorytrail TerschellingCommandeurstraat 30 West-Terschelling

details

Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert in samenwerking met museum ‘t Behouden Huys de StoryTrail wandeling Terschelling. Een historische rondleiding en een verteltheatervoorstelling in één, door dorp, bos en duin, over strand en kade. De verteller neemt je mee in een voorstelling boordevol sterke en waargebeurde verhalen.

Tijdens deze bijzondere vertelwandeling raak je al snel verslingerd aan de bewogen geschiedenis van het eiland – een geschiedenis die onlosmakelijk is verbonden met de zee. Want de zee geeft en de zee neemt, dat weten Terschellingers als geen ander. De zee is gul en gracieus. Maar ook gulzig en gruwelijk. De zee schenkt handel en vis. Maar net zo lief verslindt zij boten, huizen, dijken, land en mensen. En wat die volgevreten zee dan uitbraakt op het strand is weer voer voor de jutters. Die eeuwige cyclus van geven en nemen, van eb en vloed, het stopt hier nooit. Een zegen en een vloek tegelijk.

Zeelieden weten dat, net als de boeren van het eiland. Al eeuwenlang vertellen zij elkaar verhalen over de zee, over haar nukken en deugden. Diezelfde verhalen beleef je tijdens de StoryTrail wandeling Terschelling. Ga mee en dompel je onder in een zee van meeslepende vertellingen vol rampen en reddingen, heldendaden en visserslatijn.

Deze voorstelling sluit aan op de tentoonstelling ‘Wonderlijke waarheden’ in het museum ‘t Behouden Huys.

meer

tijd

(Woensdag) 10:00 am

locatie

't Behouden Huys

Commandeurstraat 30 West-Terschelling