Hoe tem ik een monster?


Allemaal zijn we wel ergens bang voor. Soms lijkt je angst wel zo groot als een monster. En wat doe je dan? Is zo’n monster wel te overwinnen?
Verhalenverteller Frank Belt weet hoe het is om bang te zijn. En hij heeft geleerd hoe je je monster aan kunt pakken. Wil je weten hoe? Het zit verpakt in zijn verhalen. Luister maar.

Deze voorstelling is geschikt voor iedereen van 8 jaar en ouder.
‘Hoe tem ik een monster?’ kan geboekt worden door scholen, theaters en kleine podia.
Voor scholen hoort een gratis lesbrief bij de voorstelling.

Voor de groepen 1 tot en met 4 is er de voorstelling De tranen van de draak.
Iedereen in het dorp is doodsbang voor de draak. Toch gaat één jongen naar hem op pad. En wat ontdekt hij dan?
Een verhaal over bang zijn en wat je dan kunt doen.
Het verhaal wordt verteld met behulp van een kamishibai, een Japans vertelkastje. Prenten ondersteunen het verhaal dat Frank vertelt.

De moeder van Koen: “Koen en ik hadden de eer er vanmiddag bij te zijn. Koen vond dat deze meneer les moest geven op zijn school, want; ‘oooh, hij kan zo mooi vertellen.’ Mooi onderwerp en even zo mooi ingeleefd & vooral ook inlevend verteld. Heel erg bedankt voor de verbindende middag!”

Paul Groos: “Leerkrachten in mijn timeline: nodig Frank uit als je je leerlingen wil leren over angst en hoe je daarmee om kunt gaan. En vergeet contrabassist Oeds niet: die kan vertellen via een contrabas. Die twee mannen op het podium vullen elkaar helemaal aan: muziek en verhaal worden één geheel.”