januari
Cursus voor inwoners van Harlingen.
(Vrijdag) 7:30 pm
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
(Dinsdag) 1:15 pm
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
(Vrijdag) 1:15 pm - 2:15 pm
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
(Dinsdag) 3:00 pm
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
(Vrijdag) 1:15 pm - 2:15 pm
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
Cursus voor inwoners van Harlingen.
(Maandag) 7:30 pm
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
(Dinsdag) 3:00 pm
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
Workshop voor de Vertelacademie. Verhalen verbinden. Zelfs als je publiek jouw taal niet kent kun je als verteller het verschil overbruggen. Zo dat men je toch begrijpt. Met je basisvaardigheden als [...]
meer
Workshop voor de Vertelacademie.
Verhalen verbinden. Zelfs als je publiek jouw taal niet kent kun je als verteller het verschil overbruggen. Zo dat men je toch begrijpt. Met je basisvaardigheden als verteller kom je al een heel eind. Daarnaast zijn er verschillende andere technieken. Deze helpen je om het laatste stuk te overbruggen.
In deze workshop leer je die kennen en leer je ze toepassen in je eigen verhalen. Daarmee heb je gelijk het gereedschap in handen om anderen te helpen hun verhaal te vertellen in hun eigen taal, op zo’n manier dat anderen het toch begrijpen.
Meertalig vertellen kan in allerlei situaties toegepast worden. In klassen met kinderen die verschillende talen spreken. Bij ouderen die alleen hun moedertaal echt goed begrijpen. Om mensen uit verschillende culturen via hun eigen verhalen met elkaar in contact te brengen. In meertalige landen of regio’s, zoals België of Friesland. Om een dialect voor het voetlicht te brengen. Als verteller op meertalige festivals.
Meertalig vertellen is makkelijker dan je misschien denkt. Je hoeft andere talen niet perfect te beheersen om ze kunnen gebruiken voor je anderstalige publiek. Met een paar woorden kun je al een heel eind komen als het er om gaat elkaar te verstaan. En je publiek zal je heel dankbaar zijn voor de hand die je ze al vertellend reikt.
(Zatgerdag) 10:00 am
Vertelacademie
Biltstraat 166 Utrecht
Vertelacademie https://www.vertelacademie.nl/cursusaanbod/na-de-basiscursus/vertellen-met-en-voor-anderstaligen
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één [...]
meer
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
(Zondag) 5:30 pm
Theater De Bussel
Torenstraat 10 Oosterhout
Theater De Bussel www.theaterdebussel.nl
februari
Cursus voor inwoners van Harlingen.
(Maandag) 7:30 pm
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
Cursus voor inwoners van Harlingen.
(Maandag) 7:30 pm
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
(Dinsdag) 3:00 pm
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
Cursus voor inwoners van Harlingen.
(Maandag) 7:30 pm
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één [...]
meer
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
(Woensdag) 7:00 pm
Nieuwe Nobelaer
Anna van Berchemlaan 2 4872 XE Etten-Leur
Nieuwe Nobelaer www.nieuwenobelaer.nl
(Vrijdag) 1:15 pm
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
maart
Cursus voor inwoners van Harlingen.
(Maandag) 7:30 pm
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
(Vrijdag) 1:15 pm
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
Cursus voor inwoners van Harlingen.
(Maandag) 7:30 pm
Entrepôtgebouw
Dokkade Harlingen
Beng Evenementen https://www.bengevenementen.nl/winteraanzee
(Dinsdag) 3:00 pm
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één [...]
meer
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
(Zatgerdag) 6:00 pm
Hotel Tjaarda
Kon. Julianaweg 98, 8453 WH Oranjewoud
Posthuis Theater https://www.posthuistheater.nl/home/
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis [...]
meer
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
(Zondag) 5:00 pm
Theater Koningshof
Uiverlaan 20 Maassluis
Theater Koningshof www.theaterkoningshof.nl
(Vrijdag) 1:15 pm
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis [...]
meer
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
(Zatgerdag) 7:00 pm
Donckhuys
Hoge Ham 126 Dongen
Stichting Donckhuys www.donckhuys.nl
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis [...]
meer
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
(Zondag) 5:00 pm
RABO Theater De Meenthe
Stationsplein 1 Steenwijk
RABO Theater De Meenthe www.demeenthe.nl
(Dinsdag) 3:00 pm
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
(Dinsdag) 3:00 pm
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één [...]
meer
Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
(Woensdag) 7:00 pm
De Lawei
Laweiplein 1, Drachten
De Lawei www.lawei.nl
april
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis [...]
meer
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
(Maandag) 5:00 pm
De Rijswijkse Schouwburg
Generaal Spoorlaan 10 2283 GM Rijswijk
De Rijswijkse Schouwburg www.rijswijkseschouwburg.nl
(Dinsdag) 3:00 pm - 4:00 pm
Christelijk Gymnasium Beyers Naudé
Gymnasiumstraat 36 Leeuwarden
mei
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis [...]
meer
Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.
In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten.
Dat schriftje was de basis waarop José Buschman ‘Couperus Culinair’ schreef, een kookboek waarin de verrassende verhalen van Couperus verbonden zijn met de recepten uit zijn tijd. Omdat de schrijver en zijn vrouw veel reisden is dat een heerlijk boeket van gerechten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken geworden.
Zo verscheiden als de smaak van Couperus zullen ook de verhalen zijn die Marjan en Frank tussen de gangen door vertellen. Verhalen die u misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat u zal verrassen. Maurits Boreel zorgt, met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.
De kok van dienst bereidt een heerlijk driegangendiner. Naar de smaak van Couperus.
(Zatgerdag) 1:00 pm
DE KOM
Stadsplein 6 Nieuwegein
DE KOM, stadstheater en kunstencentrum www.dekom.nl
Voorstelling bij een huwelijksjubileum.
(Zatgerdag) 6:00 pm
Op Verhaal is betrokken bij de organisatie van het meertalig vertelfestival ‘Expeditie Ameland – a storytelling adventure’.
Meer info: